Săptămâna bucătăriei italiene în lume
Ioana Grosaru, președintele RO.AS.IT., și secretarul general Andi Grosaru, candidatul asociației pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, au participat la evenimentul “Enologia şi Gastronomia Regională Italiană – Cuvinte şi Arome”. Organizată de Ambasada Italiei la sediul Palazzo Italia de Ambasada Italiei la Bucureşti în colaborare cu membrii delegaţiei la Bucureşti ai “Accademia Italiana della Cucina”, manifestarea a fost dedicată bucătăriei regionale italiene prin demonstraţii de tip show cooking şi degustări de feluri de mâncăre tradiţională pregătite de chefii restuarantelor italiene certificate de Accademia Italiana della Cucina din Bucureşti, asociate cu vinuri din Sudul şi Centrul Italiei (Da Giulio, Il Mulino, la Terrazza, la Zucca, Modigliani, Origini lucane, Isoletta e Dakota).
Așa cum au considerat organizatorii, vedeta seratei a fost un produs de excelenţă din zonele lovite de cutremurul din Italia: lintele din Catelluccio di Norcia. În cadrul evenimentului au fost promovate iniţiativele de solidarietate cu societăţile agroalimentare afectate de cutremur pentru care Accademia Italiana di Cucina a organizat o strângere de fonduri, iar Primăria din Norcia s-a implicat în procesul de susţinere de economiei regiunii prin vânzarea produselor locale de către societăţile comerciale din zonă.