Concurs „EU vorbesc italiana”

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează, în perioada 20 martie – 1 iunie 2019, faza I a concursului dedicat promovării limbii materne italiene iar în perioada 4-11 septembrie 2019, faza a II-a în cadrul Taberei „Europolis-OLIMPIC”, solicitând, de asemenea, și sprijinul Ministerului Educației Naționale, în calitate de partener.
Intitulat ”EU VORBESC ITALIANA / IO PARLO ITALIANO”, concursul urmărește încurajarea vorbitorilor de limbă italiană, ca limbă maternă și se adresează:
– elevilor vorbitori nativi de limbă italiană;
– elevilor care studiază limba italiană ca limbă maternă;
– elevilor cu origini italiene care cunosc limba italiană chiar dacă nu o studiază instituțional;
– elevilor care provin din familii mixte (unul dintre părinți este italian) și cunosc limba italiană chiar dacă nu o studiază instituțional;
Începând cu anul 2010, sub genericul „Italienii din România. O etnie cu rădăcini străvechi”, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a organizat, prin intermediul comunităților sale, concursuri de eseuri privind cultura și istoria minorității italiene din România, astfel că prezenta inițiativă derivă dintr-o experiență pe care dorește să o valorifice și să o extindă, apelând și la susținerea Ministerului Educației Naționale.
Faza finală a concursului se va desfășura în cadrul unei tabere cu tradiție a RO.AS.IT., care se organizează de peste 12 ani, și anume: Tabăra ”EUROPOLIS”.

Regulament-EU-VORBESC-ITALIANA(.doc)

Formular-inscriere-EU-VORBESC-ITALIANA(.pdf)

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support