Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a organizat spectacolul „Un bel di (Într-o bună zi) Beldie”, dedicat Centenarului Marii Uniri și Zilei Naționale a Republicii Italiene. Evenimentul s-a desfășurat pe 6 iunie în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, sub patronajul Ambasadei Italiei la București, proiectul coordonat de Ioana Grosaru fiind realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii și Identității Naționale. Scenariul și regia au fost realizate de Roman Manoleanu.
În prezența Excelenței Sale Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, dar și a altor personalități din lumea politică și culturală, a fost prezentat un scenariu după volumul VI al ciclului de romane „Clanul de Niro”, al  scriitoarei  Coleta de Sabata. Mijloacele artistice folosite: muzica clasică, artele plastice, teatrul și dansul, interpretate sublim de către Bianca Manoleanu, Irina Moșu-Velciu, Mădălina Roza, Stanca Manoleanu, Karina Rădulescu, Geanina Roza, Remus Manoleanu, Alexandru Roza, Roman Manoleanu și Dante Roza.
Într-o alocuțiune care a precedat spectacolul, deputatul Andi-Gabriel Grosaru a vorbit despre semnificația evenimentului în contextul calendarului de activități al RO.AS.IT. în anul Centenarului.
Mulțumim Bibliotecii Centrale Universitate „Carol I” și celorlalți parteneri pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.