Evenimente

 • Ziua internațională a limbii materne

  Ziua internațională a limbii materne

  Cu ocazia Zilei Naționale a Limbii Materne, sărbătorită la data de 21 februarie, Departamentul pentru Relații Interetnice desfășoară, și în acest an, campania „Vorbește și prețuiește limba maternă”. Astfel, pe site-ul oficial al DRI, fiecare etnie demonstrează că limba maternă rămâne vie …mai multe »
 • Ioana Grosaru, realeasă vicepreședinte al Comisiei de cultură a DRI

  Ioana Grosaru, realeasă vicepreședinte al Comisiei de cultură a DRI

  Doamna Ioana Grosaru, președintele Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., a fost realeasă în funcția de vicepreședinte al Comisiei de Cultură, Culte și Mass-Media din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice. Noua conducere a Comisiei de cultură, culte şi mass-media este formată din: …mai multe »
 • Succes, E.S. Diego Brasioli!

  Succes, E.S. Diego Brasioli!

  La reședința ambasadorului Italiei a avut loc receptia de rămas bun a ambasadorului Italiei, Excelența Sa Diego Brasioli. Într-un cadru festiv, la care au luat parte reprezentanți ai autorităților statului român, marea majoritate a șefilor de misiuni diplomatice acreditați la București, reprezentanți …mai multe »
 • A fost lansat al treilea volum din ciclul „Îmi amintesc de o zi de școală”

  A fost lansat al treilea volum din ciclul „Îmi amintesc de o zi de școală”

  Asociația Italienilor din România, în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură din București, a organizat lansarea cărții „Îmi amintesc de o zi de școală. Caietul 3. Poeți italieni între tradiție și inovație: de la Crepusculari la Quasimoto și Ungaretti”, scrisă de omul …mai multe »
 • A murit ultimul etnic italian din Merișor

  A murit ultimul etnic italian din Merișor

  A plecat pe drumul cel fără de întoarcere Arturo Solari, ultimul etnic italian din Merișor. Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească. Lumină veșnică! Arturo Solari a fost nepotul lui Giovanni Battista Solari, italian originar din …mai multe »

Revista „Siamo di nuovo insieme”

 • SIAMO DI NUOVO INSIEME – nr. 67-68

  SIAMO DI NUOVO INSIEME – nr. 67-68

  SIAMO DI NUOVO INSIEME nr. 67-68, Octombrie – Decembrie 2016 SUMAR EVENiMENTE Vin colindătorii. Leru-i, Ler… La împlinirea a 100 de ani. Biserica Italiană din București, la jubileu / Alla commemorazione dei 100 anni. La …mai multe »

Ziarul Piazza Romana

 • PIAZZA ROMANA nr. 45

  PIAZZA ROMANA nr. 45

  Din sumar: Gânduri înainte de alegeri Mai este o lună până la alegerile parlamentare, alegeri ce în anii precedenți au reprezentat pentru Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. succese considerabile în ceea ce privește reprezentarea la nivel parlamentar a minorității …mai multe »

banda-noua01

Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană,

vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro