Prima pagina


 • Prezențe italiene pe meleaguri vasluiene

  Prezențe italiene pe meleaguri vasluiene

  Invitată de profesorul Constantin Focșa, Ioana Grosaru a participat la lecția de istorie „Prezențe italiene pe meleaguri vasluiene”, ținută la școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui. Președintele RO.AS.IT. le-a vorbit...mai multe »
 • La mulți ani, ROMÂNIA!

  La mulți ani, ROMÂNIA!

  Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. urează „La mulți ani” românilor din toate zările și de toate etniile. Se împlinesc 100 de ani de...mai multe »
 • Clopotul Catedralei Mântuirii Neamului a fost făurit de un italian

  Clopotul Catedralei Mântuirii Neamului a fost făurit de un italian

  Duminică, 25 noiembrie 2018, va avea loc sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Cu acest prilej, se va auzi unul dintre cele mai mari clopote suspendate din bisericile europene, care cântărește 25...mai multe »
 • Matera – capitală europeană a culturii 2019

  Matera – capitală europeană a culturii 2019

  Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a organizat salonul cultural „Matera – capitală europeană a culturii 2019. Matera și nu numai…”.  Originar din Lecce, scriitorul și publicistul Antonio Rizzo a...mai multe »
 • Tradiții culinare la minorități

  Tradiții culinare la minorități

  Duminică 18 noiembrie 2018, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT., filiala Galați, a organizat acțiunea „Tradiții culinare la minorități”. Acest eveniment se înscrie într-un șir de activități organizate de RO.AS.IT....mai multe »
 • O carte care nu ar trebui să lipsească din bibliotecă

  O carte care nu ar trebui să lipsească din bibliotecă

  Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a participat la ediția de Centenar a Târgului Internațional de carte „Gaudeamus – carte de învățătură”, unde a lansat cartea „Etruscii”, de Coleta de...mai multe »