Data: .

Italienii din România. Prezența minorității italiene în Banat

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează pe 25 mai, de la ora 17:00, la „Casa Adam Muller Guttenbrunn” din Timișoara, evenimentul cultural-artistic „Italienii din România. Prezența minorității italiene în Banat”. Programul cuprinde lansarea seriei de 6 volume „Clanul de Niro”, scrise de Coleta de Sabata, vernisajul expoziției „De la emigrare la integrare”, un recital de muzică clasică și o expoziție-atelier.

Evenimentul este dedicat personalității profesorului emerit doctor inginer Coleta de Sabata, cetățean de onoare al municipiului Timișoara din anul 2015. Fost rector al Universității Politehnica Timișoara în perioada 1981 – 1989, scriitoare și traducătoare, Coleta De Sabata este un om cu activitate culturală și științifică intensă. A publicat după anul 1990 nu mai puțin de 30 de volume științifice, literare, istorice și monografice.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Ministerul Culturii și Identității Naționale și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Italiei în România. Parteneri: Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Editura „Excelsior Art”, Casa „Adam Muller Guttenbrunn”.