Data: .

Întâlnire cu Președintele Republicii Italiene

Reprezentanții Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. au participat, pe 13 iunie, la întâlnirea organizată de Ambasada Italiei cu ocazia vizitei la București a președintelui republicii Italiene, Sergio Mattarella.

În discuția pe care a avut-o cu Ioana Grosaru și Andi Grosaru, șeful statului italian s-a arătat foarte interesat de comunitatea istorică italiană din România și a apreciat calitatea publicațiilor pe care asociația le tipărește.

În alocuțiunea sa, Sergio Matarella a subliniat importanța relațiilor dintre România și Italia, atât pe plan economic, cât și cultural. Italia este a doua țară din punctul de vedere al schimburilor economice cu România. Anul trecut s-au înregistrat schimburi de peste 3,5 mld. euro, în România desfășurându-și activitatea peste 20.000 de firme cu participație italiană.

O zi mai târziu, Sergio Mattarella a fost oaspetele președintelui Klaus Iohannis, care, de altfel, a anunțat vizita omologului său italian în cadrul recepției găzduite de Ambasada Italiei în 2 iunie, când s-au celebrat Ziua Italiei și 70 de ani de la fondarea Republicii.

Mattrella IMG_0733