Concurs „EU vorbesc italiana”

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează, în perioada 20 martie – 1 iunie 2019, faza I a concursului dedicat promovării limbii materne italiene iar în perioada 4-11 septembrie 2019, faza a II-a în cadrul Taberei „Europolis-OLIMPIC”, solicitând, de asemenea, și sprijinul Ministerului Educației Naționale, în calitate de partener.
Intitulat ”EU VORBESC ITALIANA / IO PARLO ITALIANO”, concursul urmărește încurajarea vorbitorilor de limbă italiană, ca limbă maternă și se adresează:
– elevilor vorbitori nativi de limbă italiană;
– elevilor care studiază limba italiană ca limbă maternă;
– elevilor cu origini italiene care cunosc limba italiană chiar dacă nu o studiază instituțional;
– elevilor care provin din familii mixte (unul dintre părinți este italian) și cunosc limba italiană chiar dacă nu o studiază instituțional;
Începând cu anul 2010, sub genericul „Italienii din România. O etnie cu rădăcini străvechi”, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a organizat, prin intermediul comunităților sale, concursuri de eseuri privind cultura și istoria minorității italiene din România, astfel că prezenta inițiativă derivă dintr-o experiență pe care dorește să o valorifice și să o extindă, apelând și la susținerea Ministerului Educației Naționale.
Faza finală a concursului se va desfășura în cadrul unei tabere cu tradiție a RO.AS.IT., care se organizează de peste 12 ani, și anume: Tabăra ”EUROPOLIS”.

Regulament-EU-VORBESC-ITALIANA(.doc)

Formular-inscriere-EU-VORBESC-ITALIANA(.pdf)